пʼятниця, 01 лютого 2008 13:45

Балога попросив не говорити про Росію і НАТО

Глава секретаріату президента Віктор Балога закликає відмовитись від спекуляцій на темі НАТО. Про це він заявив в статті, опублікованій в газеті "День".

"До питань, за якими в суспільстві існують різні погляди, рішення має прийматись народом України, без піар-істерик та штучних спекуляцій з боку окремих політичних сил", - наголосив він.

"Так було при розв"язуванні минулорічної політичної кризи шляхом позачергових виборів, так буде з питанням вступу до НАТО. Вузли складних питань не слід розрубати шашкою, а треба акуратно, виважено та компетентно розв"язувати", - зазначив Балога.

Він також зазначив, що це стосується не тільки інтеграції в євроатлантичну систему безпеки, але й стосунків з Росією.

"В тому, що в цих взаєминах мають панувати стабільність, взаємовигідний прагматизм, відсутність конфліктів та добросусідські відносини — українська влада єдина. Цю позицію підтримують і наші російські стратегічні партнери", - наголосив Балога.

Торкаючись теми вступу україни до СОТ Балога підкреслив, що він дає "зелене світло на справжню торгівельну інтеграцію з ЕС".

Дві п"ятниці поспіль не відбулося засідання Верховної Ради, оскільки Партія регіонів та Компартія блокували трибуну з вимогою відкликання підпису спікера Арсенія Яценюка під "листом трьох" щодо приєднання України до плану дій щодо вступу до НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Балога попросив не говорити про Росію і НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі