середа, 16 квітня 2008 09:03

Балога попросив міністра НУ-НС не робити гучних заяв без узгодження з Ющенком

Голова Секретаріату Президента Віктор Балога критикує заяви віце-прем"єр-міністра Івана Васюника й депутата Верховної Ради від фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Миколу Катеринчука про необхідність проведення виборів мера Києва в 2 тури.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

"Вони мають повне право на власну думку. Однак якщо ці політики вважають, що належать до табору демократів на чолі із Президентом, то, з міркувань етики та коректності, вони не повинні були повідомляти про такі ініціативи, якщо під ними немає загального знаменника із главою держави", - сказав Балога.

"Главу держави можна й треба переконувати"

У протилежному випадку, зі слів Балоги, виникає враження, що зазначені політики стають на шлях, що відрізняється від президентського курсу.

Голова Секретаріату Президента вказує на незмінність позиції Ющенка, який виступає проти проведення виборів у Києві в 2 тури, і закликає не чинити тиску на Президента щодо цього питання.

"Главу держави можна й треба переконувати, але не слід категорично ставити перед фактом, без аналізу й обговорення проблеми. Такий підхід непродуктивний і неприйнятний для Президента", - підкреслив він.

Васюник закликає коаліцію прийняти закон про вибори мера Києва в 2 тури.

Катеринчук упевнений у прийнятті Радою 15-18 квітня законопроекту, що дозволяє проводити вибори мерів за системою, що передбачає проведення другого туру у випадку, якщо в першому жоден з кандидатів не одержав 50%+1 голос виборців.

Ющенко виступає проти проведення виборів мера Києва в 2 тури, пишуть Українські новини

Зараз ви читаєте новину «Балога попросив міністра НУ-НС не робити гучних заяв без узгодження з Ющенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі