Ексклюзиви
четвер, 12 лютого 2009 11:30

Балога погрожує Генпрокуратурою міністру, який пішов проти РНБО

Балога погрожує Генпрокуратурою міністру, який пішов проти РНБО
Генпрокуратура має дати належну оцінку закликам про ігнорування засідань Ради нацбезпеки і оборони, які лунають збоку деяких міністрів уряду Юлії Тимошенко.

Про це йдеться у заяві глави секретаріату президента Віктора Балоги.

Він зазначив, що після останнього засідання РНБО з боку Кабінету Міністрів пролунали закиди в політизації діяльності Радбезу.

"Окремі урядовці наскільки захопилися, що за дорученням прем"єр-міністра Тимошенко публічно закликали ігнорувати засідання Ради національної безпеки і оборони", - заявив Балога.

За його словами, такі заяви "зроблені на межі між авантюризмом і прямим порушенням Конституції та законодавства".

"Нехтування вимогами Конституції гостро ставить питання про невідповідність займаній посаді того чи іншого чиновника, незалежно від калібру. Заклики не відвідувати засідання РНБО підривають конституційні засади держави. Тому Генеральна прокуратура має дати належну правову оцінку подібним заявам і, напевно, винести офіційне попередження", - сказав Балога.

Тим, хто ігнорує законодавчі обов"язки треба вказати на двері

"Усім тим, хто ставиться до державної служби як до набору вольностей, на які не діють законодавчі обов"язки і обмеження, треба негайно вказати на двері", - додав він.

Крім того, Балога заявив, що РНБО "була, є і буде єдиним органом, який координуватиме та спрямовуватиме зусилля всіх без винятку органів державної влади й управління з усього комплексу питань зі сфери національних пріоритетів".

"Цей статус РНБО закріплений Конституцією та законами України і буде незмінним принаймні протягом терміну дії чинної редакції Основного Закону", - сказав він.

Як відомо, рада коаліції ухвалила заяву, у якій сказано, що "РНБО повністю вийшла за межі своєї компетенції, порушила норми Конституції та Закону про Кабмін, намагаючись провести ревізію газових угод, укладених між господарюючими суб"єктами України та Росії".

Міністр палива та енергетики Юрій Продан заявив, що відмовляється ходити на засідання РНБО, бо це означає "бути співучасником підготовки рішень, які не мають жодного відношення до захисту національних інтересів України".

За матеріалами: Прес-служба Президента, Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Балога погрожує Генпрокуратурою міністру, який пішов проти РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути