середа, 21 травня 2008 11:50

Балога: НУНС не підтримає Портнова

Балога: НУНС не підтримає Портнова
Глава секретаріату президента Віктор Балога вважає непрохідною кандидатуру депутата від БЮТ Андрія Портнова на посаду голови ФДМ.

Таку думку висловив Балога в середу, повідомляє прес-служба секретаріату.

"Віктор Балога переконаний, що наполегливе проштовхування прем"єром Юлією Тимошенко депутата від БЮТ Портнова на посаду голови ФДМ, його агресивно-нахабна, брутальна поведінка та непристойна, сповнена злості й цинізму риторика не залишають жодного шансу на затвердження цієї кандидатури у Верховній Раді", - йдеться в повідомленні.

На думку Балоги, після останнього рішення РНБО щодо Фонду й ОПЗ стало ясно, що за намаганнями Тимошенко "силоміць втиснути Портнова у крісло керівника ФДМ стоїть не турбота про перспективні інтереси розвитку держави, а кон"юнктурні розрахунки для досягнення близьких популістських цілей".

Балога також констатував, що "прем"єр та її протеже дуже невдоволені й роздратовані тим, що атака на Фонд швидко захлинулася".

Він зазначив, що саме у відповідь було розгорнуто кампанію контрзвинувачень, в яких "правди не більше, ніж у легітимності призначення Портнова виконувачем обов"язків Голови ФДМУ".

"Найуживаніше слово - корупція. Його тулять настільки не до ладу, що знівелювали до цілковитої зневіри громадськості в антикорупційних намірах уряду. Варто зауважити, що всі звинувачення в корупції, які лунають з вуст Тимошенко чи депутатів із її політичної сили, нічим не підкріплені і є бездоказовими", - заявив Балога.

"Навіть БЮТ публічно визнав, що Генпрокуратура не виявила жодного корупційного злочину. Інколи "викривальні заяви" - це прямі наклепи, за які їх автори не несуть жодної відповідальності, бо прикриті депутатською недоторканністю, яку колись так палко хотіли скасувати, але чомусь забули", - зазначив він.

Балога також висловив думку, що "зухвала поведінка БЮТ та її лідера щодо Фонду держмайна викликала справедливий протест іншого партнера по демократичній коаліції - блоку НУНС.

"Депутати з партії, почесним головою якої є чинний Глава держави, не втратили ні совісті, ні політичної пам"яті. На їхні голоси "за" Портнова навіть не варто розраховувати", - заявив Балога.

Водночас він повідомив, що для забезпечення позитивного рішення Верховної Ради щодо Портнова БЮТ активно шукає спільників у фракціях, які не входять до більшості, насамперед комуністів.

"Однак якщо так станеться, то запевнення Тимошенко у вірності демократичній коаліції одразу ж розвіються, як ранковий туман", - Балога.

Балога вийшов з партії "Наша Україна" у лютому цього року.

Зараз ви читаєте новину «Балога: НУНС не підтримає Портнова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі