пʼятниця, 07 грудня 2007 13:21

Балога написав листа Кириленку і Тимошенко

Сьогодні керівник Секретаріату Президента України Віктор Балога відправив офіційний лист лідерам парламентських фракцій блоку "Наша Україна - Народна самооборона" і БЮТ Вячеславу Кириленку і Юлії Тимошенко, повідомляє "Главреду" прес-служба глави держави.

У нім йдеться про необхідність ухвалення на пленарному засіданні Верховної Ради пакету важливих законопроектах, передбаченим Регламентом коаліції демократичних сил, утвореної БЮТ і НУНС.

У своїх листах Балога відзначає, що формування парламентської більшості було пов"язане з розробкою коаліційної угоди, частиною якої є зобов"язання прийняти закони з найактуальніших питань. Деякі з них повинні були втілити передвиборні обіцянки (скасувати депутатську недоторканність, пільги і привілеї народних депутатів), інші стосувалися удосконалення державного механізму (норми про імперативний мандат, сфер повноважень Кабінету Міністрів, центральних і місцевих органів влади). Наголошується, що ці законопроекти вже узгоджені з Президентом і тому, після їх ухвалення, будуть відразу ж підписані главою держави.

У зв"язку з цим Балога закликає лідерів БЮТ і НУНС невідкладно подати на розгляд Верховної Ради законопроекти, передбачені коаліційною угодою. На думку керівника Секретаріату Президента, цю практичну дію підтвердить відповідальне відношення двох політичних сил до виконання зобов"язань, узятих перед своїми виборцями і всім українським народом, повідомляє Главред.

Зараз ви читаєте новину «Балога написав листа Кириленку і Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі