вівторок, 26 серпня 2008 12:19

Балога хотів побачити Тимошенко на параді

Глава секретаріату президента України Віктор Балога різко критикує прем"єр-міністра України Юлію Тимошенко за відсутність на Майдані Незалежності під час урочистостей 24 серпня.

На думку Балоги, "зухвало проігнорувавши святкові заходи, Тимошенко кинула виклик всім українцям, які в цей світлий день відзначали 17-у річницю державної незалежності своєї Батьківщини", повідомляє прес-служба президента у вівторок.

За словами Балоги, таким демаршем прем"єр намагалася продемонструвати свою зневагу, не бажаючи ставати на один рівень з десятками тисяч своїх співвітчизників, які прийшли на святкову головну площу країни.

Глава секретаріату президента відзначає, що святкове телезвернення Тимошенко не може компенсувати розрив, який утворився між нею і мільйонами українців, які відзначали День Незалежності.

"Не було жодної причини, яка б перешкоджала прем"єр-міністрові бути присутньою разом з іншими керівниками держави на Майдані. Державним протоколом передбачена участь керівника уряду на заходах такого масштабу, відповідні запрошення їй були своєчасно направлені", - підкреслив Балога.

У зв"язку з цим Балога вважає, що Тимошенко "ще погано відрізняє, коли вона є одним з багатьох політиків, а коли - посадовою особою високого рангу, яка повинна виконувати, у тому числі і представницькі функції".

"Ймовірно, їй неприємно брати участь в святкуванні Дня Незалежності України, але вона повинна дотримуватися протокол", - підкреслив глава секретаріату, додавши, що відсутність прем"єра, не зіпсувало присутнім на Майдані святкового настрою.

Крім того, Балога звернув увагу на те, що Тимошенко не була присутня на святкуваннях 1020-ліття Хрещення Київської Русі і з нагоди Дня державного прапора.

За його словами, прем"єр в день незалежності по незрозумілих причинах організувала автономне покладення квітів до пам"ятників видатним діячам української історії. "Можливо, у такий спосіб прем"єр-міністр хоче показати громадськості якусь особливу роль, але демонструє лише дріб"язкові емоції, які вказують на її слабкість як політика і державного діяча", - відзначив глава секретаріату президента.

"У будь-якому випадку, не бажаю Тимошенко мати таких соратників, які готові на догоду власним амбіціям спалити залишки здорового глузду", - сказав Балога, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Балога хотів побачити Тимошенко на параді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі