понеділок, 14 квітня 2008 09:49

Балога хоче зробити Супрун губернатором Запоріжжя. Тимошенко проти

Балога хоче зробити Супрун губернатором Запоріжжя. Тимошенко проти
Заява прем"єр-міністра Юлії Тимошенко про намір запропонувати уряду звільнити глав Чернігівської і Миколаївської облдержадміністрацій, в Секретаріаті президента сприйняли як "черговий етап розкручування протистояння між членами коаліції", пише "Коммерсант".

Зокрема, у Секретаріаті президента пропонують свій варіант кадрових перестановок в областях, зокрема в Запорізькій, де з грудня 2007 року після звільнення Євгенія Червоненка в.о. голови Запорізькою ОДА є Валерій Черкаска.

У СП не збираються затверджувати Черкаску на посаду голови Запорізької ОДА - до призначення на цей пост в секретаріаті готують лідера Народно-демократичної партії Людмилу Супрун.

"Проблема лише в тому, що Юлія Тимошенко проти. Вона нічого не пояснює, просто у неї така політика - блокувати все, що пропонує Секретаріат президента", - повідомило джерело, інформоване про хід переговорів. Втім, за його словами, "є вірогідність", що на цьому тижні призначення Супрун все ж таки відбудеться.

Нагадаємо, що про необхідність змінити голів Чернігівської і Миколаївської ОДА - Володимира Хоменка і Олексія Гаркушу - Юлія Тимошенко заявила на пленарному засіданні Верховної ради у п"ятницю.

"За Конституцією губернатори призначаються і знімаються президентом за представленням прем"єр-міністра. А на сьогоднішній день все це робиться без уряду, на абсолютно неконструктивній по відношенню до нього підставі", - обурилася Тимошенко.

Недотримання процедури призначення голів облдержадміністрацій, за словами прем"єра, призвело до того, що на ці посади "під завдання ЄЦ приходять випадкові люди, які руйнують абсолютно всю економічну політику в країні".

Зараз ви читаєте новину «Балога хоче зробити Супрун губернатором Запоріжжя. Тимошенко проти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі