середа, 19 березня 2008 13:24

Балога: Черновецького змістили через політичні забаганки

Балога: Черновецького змістили через політичні забаганки
Керівник Секретаріату президента України Віктор Балога розцінив ухвалення постанови Верховної ради про призначення позачергових виборів Київської міськради і міського голови Києва як очевидне політичне рішення з сумнівною правовою основою. За його словами, вчорашнє голосування в парламенті походило виключно з тактичних розрахунків коаліції, які не були підкріплені юридично бездоганними процедурами.

Балога вважає, що постанова Верховної ради про перевибори столичної влади слід розглядати у масштабі всієї країни, а не лише міста. "Створений прецедент, коли з міркувань політичних смаків або антипатій, забаганок або помсти вибрана громадою посадова особа може бути зміщена з посади . Дамоклів меч перевиборів вже нависає над всіма без виключення Радами - від селищних до обласних", - попереджає голова СП.

Керівник Секретаріату відзначив, що зміна столичної влади була неминуча, оскільки програмувалася ще на етапі розробки коаліційної угоди: "Вписавши у  цей документ пункт про голосування за позачергові вибори у  Києві і Харкові, БЮТ і "Наша Україна - Народна самооборона" апріорі встановили винуватість міських керівників".

Балога наголосив, що парламентська більшість порушила черговість ухвалення законопроектів, передбачених коаліційною угодою. "Ніщо не заважало провести голосування з київського питання, яке стоїть під шостим номером, після остаточного ухвалення Закону "Про Кабінет міністрів", третього числом. Тим більше, що якраз за два тижні, які минуть до другого читання, коаліція мала б і висновкии комісії Васюника, і, можливо, остаточні висновки комісії ВР щодо діяльності Київради. Проте фракція БЮТ зробила все можливе, щоб протиснути рішення, вигідне лише цій політичній силі. Це руйнує порядок пріоритетів більшості і, щонайменше, вельми непорядно щодо іншого партнера по коаліції - блоку НУ-НС, - сказав Балога, повідомляють Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Балога: Черновецького змістили через політичні забаганки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі