субота, 26 січня 2008 13:56

Балога буде відстоювати ідеї Яценюка стосовно НАТО

Керівник секретаріату президента Віктор Балога ініціюватиме обговорення можливості проведення плебісциту щодо вступу України в НАТО і ЄС під час чергової зустрічі президента, голови Верховної Ради та прем"єр-міністра.

"Думаю, міркування та ідеї Яценюка щодо всеукраїнського опитування як способу припинення спекуляцій на натівській темі слід обмізкувати у такому форматі", - цитує Балогу прес-служба президента.

"Що ж стосується опозиції, то їй слід перетворити енергію блокування роботи ВР в організаційні заходи з підготовки загальнодержавного плебісциту. В іншому випадку опозиціонерам буде важко пояснити своїм виборцям, чому звертання до народу не втілені в практичні заходи", - зауважив керівник секретаріату президента.

На думку Балоги, оскільки навіть віддалена перспектива приєднання України до НАТО стала деструктивним чинником роботи ВР, а опозиція голослівно стверджує про негативне ставлення українців до вступу в альянс, доцільно та можливо провести всеукраїнський плебісцит із цього питання.

"Більше того, у народу варто запитати про його думку щодо членства країни і в Північноатлантичному, і в Європейському союзах, аби одержати чіткий суспільний висновок стосовно євроатлантичного курсу офіційного Києва. Результат цього загальнодержавного опитування має бути врахований при ухваленні відповідних державних рішень", - вважає він.

За його словами, зараз мова може йти про організацію та проведення всеукраїнського дорадчого опитування громадян України.

До його старту в країні потрібно провести широку роз"яснювальну кампанію з інформування про зміст євроатлантичної політики Києва, роль і місце НАТО та ЄС на міжнародній арені.

"Політики з опозиційного табору невтомно говорять, що люди мало знають про Північноатлантичний союз. Якщо взяти цю версію за вихідну точку, то необхідно дати громадськості вичерпні відповіді на всі запитання, аби люди, відкинувши сумніви та нав"язані фобії, голосували під час плебісциту (а в перспективі – і на референдумі) усвідомлено і зважено. Інакше це буде не опитування громадської думки, а запрограмований обман", - вважає Балога, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Балога буде відстоювати ідеї Яценюка стосовно НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі