вівторок, 08 жовтня 2019 14:44

Баканов підвищив чиновника, який організував акцію під будинком Шабуніна - "Схеми"

Голова Служби безпеки України Іван Баканов призначив на посаду першого заступника начальника Департаменту захисту національної державності екс-співробітника цього ж Департаменту СБУ Романа Матковського.

 

Посадовець причетний до організації акції під будинком антикорупційного активіста Віталія Шабуніна, повідомляють журналісти програми "Схеми".

Своє призначення підтвердив сам Матковський. "Брехати не буду - інформація відповідає дійсності. Призначили на вихідних. Мене запросили. Та команда, з якою ми працювали, коли почалася війна в складний час для України. Проходив повну перевірку, з поліграфом, все як треба", – сказав він.

На питання чи не стала на заваді причетність до організації акції під будинком антикорупціонера, Матковський відповів: "Ви ж розумієте, що я до акції під будинком Шабуніна маю відношення рівно стільки, скільки маю. Квадрокоптер мій (точніше – "Автомайдану"), акція – не моя. Були певні позиції в Службі, нюанси, ви самі розумієте, хто чим займався".

У квітні 2017-го "Схеми" виявили, що на замовну акцію протесту під будинком голови громадської організації "Центр протидії корупції" Віталія Шабуніна працівники СБУ виїжджали прямо з-під будівлі відомства. Діяли злагоджено з мітингувальниками, яких дочекались на метро "Славутич" і кортежем поїхали до будинку активіста. А відеозйомкою акції з дрону на місці подій керував безпосередньо Матковський.

Сам Матковський заперечив, що був причетний до організації мітингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баканов міг порушити закон на ювілеї Суркіса

Раніше Іван Баканов анонсував, що готується "наймасштабніша" реформа СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Баканов підвищив чиновника, який організував акцію під будинком Шабуніна - "Схеми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі