середа, 14 серпня 2019 11:40

Байден зробить Україну пріоритетом, якщо стане президентом США

Байден зробить Україну пріоритетом, якщо стане президентом США
Джозеф Байден за посилення стосунків США з Україною. Фото: hromadske.ua

Один із претендентів у президенти США від Демократичної партії Джозеф Байден готовий зробити Україну пріоритетом міжнародної політики.

"Я зробив би Україну пріоритетом міжнародної політики", – цитує Байдена "Голос Америки"

"У військовій сфері я надав би безпекову допомогу від США, включаючи зброю, щоб посилити здатність України захищатись. Я також би розширив успішне навчання Збройних сил України, розпочате адміністрацією Обами-Байдена", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співпраця із Зеленським і новою Радою буде тісною - посол США

"В економічній сфері я працював би над збільшенням західних прямих інвестицій і підтримував би енергетичну незалежність України від Росії, особливо якщо "Північний потік-2" побудують цьогоріч.

Я б забезпечив, щоб допомога США Україні надавалась лише за умови антикорупційних реформ, включаючи призначення справді незалежних антикорупційних прокурорів і судів.

Я підтримав би набагато потужнішу роль США поряд із Францією та Німеччиною в переговорах із Росією. Щоб дипломатія працювала, нам потрібен більший важіль щодо Москви і це означає більш тісну співпрацю з європейськими партнерами та союзниками, щоб Росія сплачувала більшу ціну за війну, що триває в Україні.

Наша стратегічна мета – підтримати еволюцію демократичної, єдиної, суверенної України і змусити Кремль платити ціну за постійні атаки на міжнародний порядок", – заявив Байден.

Військова агресія Росії проти України триває 6-й рік.

4060 українських військових і добровольців загинули на війні з 2014-го. Поранення отримало майже 10 тис. людей. Зниклими безвісти вважають 410 осіб.

12 800 мирних жителів на Донбасі загинули. Поранення отримали 24 тис. осіб. 2 млн людей змушені були виїхати з регіону.

Зараз ви читаєте новину «Байден зробить Україну пріоритетом, якщо стане президентом США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі