середа, 03 липня 2019 14:33

"Бачу дуже великі загрози" - Клімкін боїться за Україну

"Бачу дуже великі загрози" - Клімкін боїться за Україну
Клімкін розповів, від чого залежить існування цілісної України. Фото: Zik

Міністр закордонних справ Павло Клімкин розповів, що може загрожувати Україні без належної зовнішньої політики.

"Якщо серйозно, то я бачу дуже великі загрози перед Україною. Дуже боюся, дивлячись на те, що відбувається. Боюся, що наші партнери перестануть довіряти українським політикам вирішувати українські виклики. І що за нас почнуть вирішувати інші - в інших столицях. Так, допомагатимуть за інерцією - розумом, але не серцем. Зараз допомагають і розумом, і серцем. Якщо це пропаде, то менеджерувати справи України спробує Росія, а Європа буде спостерігати. А ще це означає федералізацію, розділ України і виведення теми окупованого Криму з порядку денного на міжнародній арені", - повідомив Клімкін в інтерв'ю liga.net.

Політик назвив 3 основні пункти, від яких залежить існування цілісної України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не телефонував жодного разу" - Клімкін розповів про роботу з Зеленським

"Ми зараз дуже дістали Росію. Дістали на всіх міжнародних аренах, у двосторонніх контекстах, судах. Скрізь дістали. Вони зараз найбільше мріють про те, щоб наша зовнішня політика зникла як явище разом із усіма позовами, Кримом і всім іншим. У цілому, я б окреслив 3 головні виклики, від вирішення яких залежить наше існування. Це російська агресія й окупація, енергетична безпека, економічна стабільність країни. Їх неможливо вирішити окремо. Нова команда повинна чітко продавити наші інтереси з нашими партнерами, це має бути єдина стратегія вирішення проблем", - сказав він.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що припиняє працювати на посаді та йде у "політичну відпустку". Також наголосив, що Україна не потрапила у російську пастку в ситуації з вимогами Росії щодо звільнення захоплених українських моряків.

Зараз ви читаєте новину «"Бачу дуже великі загрози" - Клімкін боїться за Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі