пʼятниця, 11 жовтня 2013 20:00

Азарову не радять кидатися гучними заявами

Азарову не радять кидатися гучними заявами
Фото: gazeta.ua

Прем'єр-міністру України Миколі Азарову не варто робити таких гучних заяв, як стосовно того, що Україна може повністю відмовитися від імпорту російського газу.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог, директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський.

"Я думаю, що це теж саме, що говорять з того боку Глазьєв. Тільки Глазьєв не прем'єр-міністр, він собі може дозволити більше, а от Азарову не варто говорити такі речі. Проблема не в тому, що не можна відмовитись, а в тому, скільки Україна вимушена буде заплатити", - висловив переконання політолог, коментуючи заяву Азарова.

"Це можливо замінити, але втрати будуть дуже серйозними. Але зараз, це просто гучна заява Азарова", - наголосив директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров раніше в четвер заявив, що Україна в перспективі може повністю відмовитися від імпорту російського газу, якщо чинна газова угода не буде переглянута. За його Азарова, Україна готова доводити абсурдність контракту в суді, якщо судова ініціатива буде виходити від російської сторони. В свою чергу, прес-секретар прем'єр-міністра РФ Наталія Тімакова сказала, що спроби переглянути газові контракти між Росією та Україною спричинять очевидні юридичні наслідки, а у разі одностороннього перегляду — санкції.

Зараз ви читаєте новину «Азарову не радять кидатися гучними заявами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі