середа, 20 жовтня 2021 18:51

Азарова арештували у справі про державну зраду

Азарова арештували у справі про державну зраду
Експрем'єра-втікача Миколу Азарова заочно арештували за підозрою у державній зраді. Фото: УНІАН

Експрем'єра-втікача Миколу Азарова заочно арештували за підозрою в державній зраді за попередньою змовою групи осіб.

Таке рішення 20 жовтня виніс Печерський райсуд Києва, повідомляє Державне бюро розслідувань.

"Встановили, що зміст і умови Угоди між Україною та РФ із питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України були нав'язані президентом РФ Дмитром Медвєдєвим тодішньому прем'єр-міністру України напередодні її підписання в Москві 21 квітня 2010 року. Колишній прем'єр-міністр України свідомо забезпечив підписання та погодження проєкту документів уповноваженими посадовими особами. Отже, він сприяв реалізації інтересів РФ на всіх стадіях погодження проєкту Угоди та її імплементації", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азарова заблокували на Youtube

Слідчі ДБР отримали оригінали документів, які свідчать про цілеспрямовані дії Азарова на шкоду суверенітетові й територіальній цілісності нашої держави. Надалі такі дії сприяли окупації Криму Російською Федерацією.

Ці вчинки скоювала за попередньою змовою група осіб із тодішнім президентом Віктором Януковичем, якому також повідомили про підозру в цьому кримінальному провадженні та оголосили в розшук.

7 жовтня слідча суддя Вищого антикорупційного суду Катерина Широка заочно заарештувала президента-втікача Віктора Януковича у справі про привласнення "Межигір'я".

У випадку затримання його мають упродовж 48 год. допривити до суду для взяття під варту або обрання м'якшого запобіжного заходу.

Зараз ви читаєте новину «Азарова арештували у справі про державну зраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі