середа, 08 грудня 2010 08:43

Азаров зрозумів, хто винен у "захмарних" пенсіях для чиновників

Азаров зрозумів, хто винен у "захмарних" пенсіях для чиновників

У високих пенсіях для окремих громадян винувате колишнє керівництво Кабінету міністрів.

Про це інтерв'ю 5 каналу розповів прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Пенсійна реформа назріла, вона необхідна. Це потрібно людям прямо говорити. Чому? Перш за все, пенсійна система несправедлива по відношенню до людей. Вона не дає можливості людям, які заробили пенсію на неї жити", - заявив він.

Як пояснив керівник уряду певні категорії людей отримують дуже високі пенсії

"Надмірно високі. Навіть якщо їх перевести у валюту, щоб порівняти з пенсіями зарубіжних чиновників... Вони навіть вище, ніж пенсії, які отримують високопоставлені чиновники службовці в Німеччині і Франції", - заявив Азаров.

За його словами, причина цього в тому, що "колишнє керівництво уряду необґрунтовано високо спочатку підняло заробітну плату собі, суддям, прокурорам, народним депутатам".

"Висока заробітна плата сформувала високі відрахування і пенсійні. Тому сформувалися пенсії розміром 20-30-40 тисяч, сформувалися вихідні допомоги по мільйону гривень", - уточнив він.

За словами Азарова, уряд планує реформувати пенсійну систему таким чином, що громадяни самі зможуть відкладати собі на пенсію.

"Але, вже починаючи з 2012 року перші 3 мільярди надійдуть до накопичувального фонду. 13-й рік це буде 6,5 мільярда, 14-й - 9,8 мільярдів", - розповів він.

Прем'єр зазначив, що "будуть і державні пенсійні фонди і недержавні, і страхові компанії".

"Ми створимо ту систему пенсійну, яка діє в європейських країнах. Діє з певними огріхами, ми вже вивчили їх, але все одно вона набагато краща, ніж діюча зараз солідарна система", - запевняє Азаров.

Раніше прем'єр заявляв, що уряд ініціюватиме обмеження максимальної пенсії 10 мінімальними пенсіями. У свою чергу, віце-прем'єр з економічних питань Сергій Тігіпко заявив, що знижувати пенсії для людей, які вже досягли пенсійного віку не можна.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Азаров зрозумів, хто винен у "захмарних" пенсіях для чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі