середа, 30 березня 2011 11:18

Азаров знову запевняв, що продукти в Україні не дуже подорожчали

Азаров знову запевняв, що продукти в Україні не дуже подорожчали

Українці не повинні вірити заявам опозиції, нібито в країні ціни і тарифи за час правління Віктора Януковича зросли більше, ніж у сусідніх державах.

Про це на засіданні уряду в Києві заявив прем'єр Микола Азаров.

"Наші опоненти звинувачують нас у зростанні тарифів і цін ... Але давайте повернемося до правдивої інформації ", - обурився він.

"Що відбувалося в минулому році в Єврозоні? У Східній Європі на молоко і хліб ціни виросли на 20%. Навіть в стабільній Німеччині ціна хліба виросла на 10% ", - запевнив Азаров.

Він додав, що у Франції також дорожчало масло.

"Це для констатації ситуації, яка є в світі", - пояснив Азаров.

"Безумовно, в ЄС доходи людей незрівнянно вищі. Але навіщо брехати людям, що в Україні дорожче, ніж у Європі? ... Кого вони дурять? Мільйони наших громадян бувають за кордоном і знають, що продукти харчування, як правило дорожчі" - обурювався прем'єр звинуваченнями з боку опозиції.

Азаров знову перерахував: в ЄС дорожчі бензин, послуги ЖКГ, проїзд у громадському транспорті тощо

За його словами, також вищі ціни в сусідній Росії, наприклад, розцінки на хліб у Москві більше, ніж у Києві.

"Корінь проблеми в тому, що продуктивність праці у нас у 3-4 рази менше, ніж у розвинених країнах", - поскаржився Азаров, згадавши також і низьку енергоефективність підприємств.

"Говорити, що в таких умовах ми можемо жити як в Європі, не доклавши зусиль до модернізації економіки - цинічно обманювати людей", - оголосив він.

"Нам слід пройти непростий шлях, але ми вже стали на нього і вже рухаємося", - резюмував Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Азаров знову запевняв, що продукти в Україні не дуже подорожчали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі