неділя, 28 листопада 2010 20:56

Азаров жорстко розкритикував розробників Податкового кодексу

Азаров жорстко розкритикував розробників Податкового кодексу

Прем'єр-міністр Микола Азаров розкритикував розробників Податкового кодексу.

Про це він сказав в інтерв'ю одному з українських телеканалів.

"На мій погляд ті люди, які розробляли цей кодекс вони, мабуть, дуже мало зустрічалися з представниками бізнесу, які працюють на спрощеній системі оподаткування. Це дуже серйозні недопрацювання", - зазначив керівник уряду.

При цьому керівник уряду виступає за підписання документу президентом Віктором Януковичем.

Водночас, за його словами, документ має вступити в силу лише після внесення в нього змін, які будуть напрацьовані в результаті перемовин представників влади та підприємців.

"Є два варіанти вирішення проблеми: Перший - це вето на кодекс і одразу ці пропозиції до Верховної Ради, щоб Рада негайної розглянула та внесла зміни до Податкового кодексу. Після цього Податковий кодекс ухвалюється. При цьому звичайно бюджетний процес затримується. Другий варіант, який є більш прийнятним з моєї точки зору: Податковий кодекс підписується, але після того, як будуть внесені зміни з урахуванням пропозицій, які ми напрацюємо", - зазначив глава уряду.

Глава уряду також натякнув, що в разі ветування Податкового кодексу, бюджет 2011 року не буде ухвалено вчасно.

"Ми навіть за нинішніх розкладів виходимо на ухвалення бюджету наприкінці грудня...Країна не може жити без бюджету, вони(підприємці-Ред.) це розуміють", - резюмував Азаров.

Зазначимо, що одним з авторів Податкового кодексу є віце-прем'єр з економічних питань Сергій Тігіпко.

Нагадаємо, що цими вихідними президент Віктор Янукович та прем'єр Микола Азаров зустрілися з підприємцями, які протестують на Майдані. Під час зустрічі глава держави не виключив, що на Податковий кодекс буде накладено вето.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Азаров жорстко розкритикував розробників Податкового кодексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

96

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі