четвер, 26 вересня 2013 11:22

Азаров заявив, що формула Януковича "3+1" запрацювала

Азаров заявив, що формула Януковича "3+1" запрацювала
Фото: job-sbu.org

Почала працювати запропонована президентом Віктором Януковичем формула співпраці України з Митним союзом "3 +1".

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров на засіданні уряду , сообщает "Українська правда".

"Урядова делегація України на запрошення уряду Казахстану взяла участь у першому засіданні Вищого євразійського економічного ради на рівні глав урядів. Таким чином реально почала працювати формула співпраці України і Митного союзу, ініційована нашим президентом Віктором Януковичем "3+1", - повідомив прем'єр.

Він зазначив, що Україна бере участь у засіданні Євразійської економічної комісії в якості спостерігача.

"Україна і Митний союз почали практично застосовувати Мінський меморандум. Ми продовжуємо принципово стояти на тому, що розвиток торгово-економічних відносин з Євразійським союзом, СНД є стратегічним, найважливішим і невід'ємним елементом нашої економічної політики", - заявив Азаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров пообіцяв рекордний врожай зерна. Експерти кажуть про мільярдні збитки

Прем'єр заявив, що на користь співпраці з МС говорить те, що в країнах - членах цієї організації спостерігається економічне зростання і збільшення товарообігу "на рівні 17%".

"За той же період, на жаль, товарообіг між Україною і Росією скоротився приблизно на 20%. Але при цьому обсяг торгівлі між Україною і країнами МС становить близько 60 мільярдів доларів", - заявив Азаров.

Прем'єр каже, що Україна докладе всі сили, щоб усунути всі перешкоди для повної реалізації "нашого величезного потенціалу" .

"Наші країни просто приречені до взаємопов'язаного прогресу" , - заявив Азаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна тікає від Росії через її "грубість" і "зарозумілість" - The Economist

Нагадаємо, 25 вересня Азаров брав участь у засіданні Вищого Євразійського економічного ради. Він провів ряд двосторонніх зустрічей , в томи числі з прем'єром Росії Дмитром Медведєвим. Азаров запропонував російському колезі зайнятися "практичним" розглядом пунктів Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, які викликають занепокоєння у Росії. На його думку, що всі сумніви і торговельні суперечки між двома країнами можна і потрібно вирішувати в рамках умов СОТ.

У той же час, Медведєв заявив, що Росія буде "захищати свій ринок" від товарів з України та ЄС, у разі підписання ними Угоди про асоціацію.

Зараз ви читаєте новину «Азаров заявив, що формула Януковича "3+1" запрацювала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі