четвер, 03 березня 2011 10:58

Азаров заборонив Табачнику закривати школи

Азаров заборонив Табачнику закривати школи

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що не можна закривати жодну школу, поки  не вирішені питання з підвозом дітей до інших навчальних закладів шкільним автобусом і питання працевлаштування вчителів шкіл, які закриваються.

Як повідомила прес-служба Кабміну, поза тим, що рішення про закриття приймають місцеві органи влади, які коштом своїх бюджетів утримують школи, глава уряду доручив міністру освіти й науки Дмитру Табачнику не допустити закриття ні однієї школи, якщо не виконано зазначені умови.

"Зрозуміло, що просто так, на чиєсь бажання ми школи не закриваємо, - підкреслив Азаров. – Підстави мають бути абсолютно об'єктивні, і батьки з вчителями мають їх зрозуміти. Але у кожному випадку, коли безумовно доцільно закрити школу через недостатню кількість учнів та неможливість забезпечити якісний навчальний процес, міністр особисто буде відповідати, щоб у дітей був шкільний автобус, а вчителі працевлаштовані. Без цього я забороняю закривати школу".

Слід зазначити, поточного року за кошти державного і місцевого бюджетів, з інших джерел передбачено придбати біля 550 шкільних автобусів.

Нагадаємо також, що міністр освіти і науки Дмитро Табачник виступає за закриття шкіл, у яких навчається менше 40 школярів. За його словами, в Україні налічується 606 шкіл, в яких навчається від 1 до 10 учнів. До нового місця навчання дітей повинні будуть возити шкільні автобуси.

Зараз ви читаєте новину «Азаров заборонив Табачнику закривати школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі