четвер, 03 березня 2011 11:51

Азаров заборонив податківцям ходити на базар

Азаров заборонив податківцям ходити на базар

Прем'єр-міністр Микола Азаров заборонив податківцям ходити на ринки і стягувати штрафи.

Зокрема, як повідомила прес-служба Кабміну, Азаров доручив главі Державної податкової служби скасувати будь-які перевірки підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування на ринках.

"Нема чого податківцям перевіряти торгові місця на базарах, де навіть документації не ведеться. Ми обіцяли "канікули", і ми обіцянку виконаємо, - підкреслив прем'єр. – Податкова служба має зосередитись на партнерських відносинах з бізнесом".

Також глава уряду наголосив, що податкові органи мають безумовно виконувати норму Податкового кодексу, яка передбачає, що півроку, під час адаптаційного періоду запровадження нових податкових правил, діє мораторій на штрафні санкції.

"Будь-які накази, роз'яснення, розпорядження, які дозволяють якісь стягнення всупереч Кодексу, незаконні і не мають сили, - заявив Азаров. - Якщо такі з'явилися, під особисту відповідальність голови ДПА вимагаю їх скасувати і притягти до дисциплінарної відповідальності "раціоналізаторів", які граються із законодавством".

Нагадаємо, проведення фактичних перевірок суб'єктів господарської діяльності - фізичних осіб і всіх сумлінних платників податків малого бізнесу і "спрощенців" - заборонено до кінця першого півріччя 2011 року. Про це заявив голова Державної податкової служби України Віталій Захарченко.

Зараз ви читаєте новину «Азаров заборонив податківцям ходити на базар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі