середа, 29 жовтня 2008 14:10

Азаров розповів як через кредит МВФ Україна влізе у кабалу

У разі отримання Україною кредиту Міжнародного валютного фонду до 2013 року зовнішній державний борг збільшиться до 36 млрд. дол. Про це на засіданні парламенту заявив народний депутат від Партії регіонів Микола Азаров.

Він зазначив, що термін повернення кредиту Міжнародного валютного фонду, який передбачається виділити на 5 років, тобто до 2013 року, призведе до того, що зовнішній державний борг України виросте з 14 млрд. дол., що існує на сьогоднішній день, до 36 млрд. дол..

Депутат повідомив, що вчора під час зустрічі керівництва Партії регіонів з представниками МВФ порушувалося питання про необхідність надання Україні кредиту не на 5 років, а щонайменше на 10-15. За словами Азарова, сьогодні необхідно пам"ятати, що у "2013 році наступає період пікових виплат".

Уряд, Нацбанк і МВФ узгодили на рівні експертів умови виділення Україні стабілізаційного кредиту stand-by на суму 16,5 млрд. дол. Програма фінансування має бути схвалена Радою директорів МВФ. Для винесення цього питання на засідання Ради директорів необхідне прийняття Верховною Радою антикризового закону, проект якого вже у цілому позитивно оцінений МВФ, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Азаров розповів як через кредит МВФ Україна влізе у кабалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі