субота, 12 березня 2011 06:00

Азаров розповів про свої головні невдачі

Азаров розповів про свої головні невдачі

Прем'єр-міністр Микола Азаров називає головними невдачами свого урядування збереження контракту на постачання газу, який було укладено Юлією Тимошенко та відсутність достатніх резервів товарів.

Про це він розповів в ефірі одного з українських телеканалів.

За словами Азарова, газова домовленість Тимошенко – це диверсія проти української економіки

"Це м'яко кажучи диверсія проти нашої економіки. Однак виходячи  з тексту даного договору, його буде вкрай важко переглянути. Безумовно треба спитати з попереднього уряду, чому він пішов на підписання такої угоди, за які такі переваги Україна пішла на найвищі ціни на газ", - зауважив прем'єр.

При цьому Азаров висловив впевненість, що газові домовленості буде переглянуто.

Говорячи про створення резерву товарів для запобігання дефіциту, прем'єр зазначив, що уряд майже не мав такої можливості у 2010 році.

"А чи могли б ми це робити, якщо до вересня 2010 року казна була майже порожньою. Нам лише вистачало грошей на поточні платежі та боргові зобов'язання. Тому зараз робота уряду спрямована на створення запасів, щоб у майбутньому гасити будь-які спалахи", - резюмував керівник уряду.

Нагадаємо, що у січні 2009 року "Газпром" та "Нафтогаз України" підписали угоду про постачання газу до України. Згідно до неї вартість "блакитного палива" для нашої країни напряму залежить від коливання світових цін на нафту, а базова ціна складає 450 доларів

Водночас у 2010 році президент Віктор Янукович та його російський колега Дмитро Медведєв підписали "харківські угоди". Згідно до них вартість газу для України знижувалася на 100 доларів. У свою чергу, аренда бази у Севастополі для Чорноморського флоту продовжувалася до 2042 року.

Зараз ви читаєте новину «Азаров розповів про свої головні невдачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі