вівторок, 31 січня 2012 15:53

Азаров пояснив Бродському, що треба не просити, а вживати заходів

Азаров пояснив Бродському, що треба не просити, а вживати заходів

За два роки дерегуляції основні питання не вирішили.

Про це сказав урядовий уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський під час засідання Ради підприємців при Кабміні.

"Ми прибрали багато папірців, але багато ще залишилося. У нас було 42 податки, залишилося 24, плануємо скоротити до 14", - розповів він.

Однією з корисних новацій Бродський назвав безкоштовні електронні ключі для електронної звітності: "Влітку податкова планує їх ввести, не треба буде платити щороку по тисячі гривень, переоформлювати. Це європейська система, проблем бути не повинно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнесу хочуть ще більше ускладнити життя - Бродський

За його словами, за ці роки втричі збільшився потік підприємців, які бажають ним скористатися:

"На жаль, підприємці ще не до кінця відчули покращення. У них вимагають принести довідку звідти і звідти, хоча є і реєстри. Адміністратор міг би відкрити їх та подивитися, чи зареєстрований підприємець, чи платить він податки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві відкрили районний центр надання адміністративних послуг

"Ти нікого не проси, - перебив його прем'єр Микола Азаров, який головував на засіданні. - Якщо такий факт має місце, вживай заходи. Адміністратор, який вимагає те, що не належить, має бути негайно звільнений. І все. Якщо будемо в когось щось просити, ми з тобою ніколи не наведемо лад у цій справі".

Бродський заявив, що у планах його відомства провести законопроект, за яким підприємцю не треба буде самому збирати довідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клюєв вимагає завершити дерегуляцію до середини вересня, інакше будуть звільнення

Він також розповів, що готується й інший законопроект, за яким перевіряючі структури втрачатимуть право закривати бізнес — вони зможуть тільки звертатися до суду.

Зараз ви читаєте новину «Азаров пояснив Бродському, що треба не просити, а вживати заходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі