пʼятниця, 26 березня 2010 08:37

Азаров пообіцяв заплатити, Путін - не штрафувати

Азаров пообіцяв заплатити, Путін - не штрафувати
Україна до 7 квітня в повному обсязі розрахується за березневі поставки газу.

Про це заявив прем"єр-міністр України Микола Азаров.

Він підкреслив, що угоди, затверджені при попередньому керівництві країни, були підписані господарюючими суб"єктами і гарантовані урядом, тому Україна продовжить їх виконання.

Також Азаров сказав, що Україна має намір знайти "компенсаторів" для вирішення питань щодо зниження цін на закупівлю російського газу.

"Ми прагнемо знайти компенсаторів. Ми знайдемо компенсаторів, які будуть вигідні і Росії, і Україні", - зазначив Азаров.

З 2006 року по кінець 2008 року монопольним постачальником газу в Україну була компанія РосУкрЕнерго.

У свою чергу прем"єр РФ Володимир Путін повідомив, що Росія як і раніше не буде застосовувати до України штрафні санкції за недобір газу.

"У контракті є певні правила і передбачені певні обсяги, але також надано право російській стороні - постачальнику не стягувати штрафні санкції у разі невибірки повного обсягу законтрактованого газу", - зазначив він.

"Ми домовилися про те, що ці санкції застосовувати не будемо", - повідомив Путін.

Нагадаємо, що на переговорах з попереднім прем"єром України Юлією Тимошенко була досягнута домовленість, що "Газпром" не штрафуватиме Україну за недобір газу в 2009 році і знизить контрактний обсяг на 2010 рік.

За матеріалами: Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Азаров пообіцяв заплатити, Путін - не штрафувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі