Ексклюзиви
середа, 13 жовтня 2010 19:58

Азаров підготував для ЄС пропозиції по "трубі"

Азаров підготував для ЄС пропозиції по "трубі"

Прем'єр Микола Азаров передасть комісарові ЄС з питань енергетики Гюнтеру Оттінгеру ряд пропозицій щодо модернізації української ГТС.

Про це прем'єр повідомив перед зустріччю з комісаром, передає УНІАН.

При цьому він не став деталізувати зміст цих пропозицій.

"Ми сьогодні з ним зустрічаємося, обговоримо ці пропозиції. Про досягнуті результати ми потім розповімо", - сказав Азаров.

Як відомо, 23 березня 2009 року в Брюсселі відбулася Міжнародна інвестиційна конференція з модернізації української ГТС, за підсумками якої була схвалена декларація.

Згідно з документом, уряд України взяв на себе низку зобов'язань щодо імплементації європейського законодавства щодо регулювання ринку газу.

Крім того, Україна пообіцяла забезпечити прозорість інвестицій.

Міністерство палива та енергетики України має намір залучити 6,5 мільярдів доларів на реалізацію інвестиційних проектів з модернізації ГТС до 2018 року.

2 серпня міністр палива і енергетики Юрій Бойко повідомив, що інвестиції в модернізацію української ГТС у розмірі 1,2 мільярда доларів дозволять щорічно заощаджувати до 1,5 мільярди кубометрів газу, використовуваного для перекачування газу в Європі.

13 вересня президент Віктор Янукович заявив, що Україна має намір залучити до модернізації своєї газотранспортної системи ЄС, Росію і ряд інших країн.

Зараз ви читаєте новину «Азаров підготував для ЄС пропозиції по "трубі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути