середа, 02 червня 2010 11:51

Азаров назвав баригами скупщиків молока у селян

Азаров назвав баригами скупщиків молока у селян

Прем"єр-міністр Микола Азаров обурений низькими цінами на молоко та м"ясо, за якими ці продукти закуповуються у селян. Про це він сказав, відкриваючи засідання уряду.

"Скажіть, це нормально, коли молоко у селянина приймають за гривню, а сир продають за 70 гривень? Це нормально, коли м"ясо виготовляють по 10 гривень, а ковбасу продають по 60 гривень?" - сказав Азаров.

Він підкреслив, що таким чином селян просто обдурюють.

"Це не ринок, шановні колеги, це суцільне баришництво, паразитування на праці селян. А баришники ніколи не складуть той середній клас, який є двигуном і опорою сучасного суспільства", - заявив Азаров.

В зв"язку з цим прем"єр підкреслив необхідність реформувати галузь, насамперед, шляхом забезпечення села сучасною сільськогосподарською технікою і проведення адекватної цінової політики.

Нагадаємо, 14 травня Верховна Рада встановила, що ПДВ, нарахований переробними підприємствами за реалізоване молоко, молочну продукцію, м"ясо і м"ясопродукти з метою виплати дотацій сільськогосподарським виробникам за продане ними молоко та м"ясо на переробку за період з дня набирання чинності закону про державний бюджет на 2010 рік і до дня набирання чинності закону про держбюджет наступного року, не підлягає сплаті в спецфонд бюджету.

proUA
Зараз ви читаєте новину «Азаров назвав баригами скупщиків молока у селян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі