вівторок, 08 лютого 2011 11:41

Азаров наказав Табачнику порадитися зі студентами про реформу

Азаров наказав Табачнику порадитися зі студентами про реформу

Прем'єр Микола Азаров доручив міністерству освіти проаналізувати законопроекти з реформування освіти, зареєстровані у Верховній Раді.

Про це керівник уряду сказав під час зустрічі з міністром освіти Дмитром Табачником.

"Я хотів би, щоб ті проекти закону "Про освіту", які подані народними депутатами на розгляд Ради, були детально проаналізовані міністерством освіти", - сказав він.

Крім того, за словами керівника уряду необхідно провести консультації з керівництвом вишів.

"Необхідно провести консультації як з керівництвом ВУЗів, так і зі студентською громадськістю: максимально проаналізувати і узагальнити пропозиції, доповісти уряду про результати цієї роботи, і потім уряд прийме рішення", - додав Азаров.

У свою чергу Табачник заявив, що законопроект, розроблений Міносвіти, відповідає європейським зразкам. За його словами, документ пройшов широке обговорення в 900 вузах, на нарадах ректорів, за участю органів студентського самоврядування.

"Ми отримали 3,5 тисячі поправок і пропозицій, які зараз опрацьовуються", - зазначив Табачник.

За його словами, головна мета змін до закону "Про освіту" - дати максимальну свободу університетам щодо визначення навчальних програм, запрошення викладачів, використання власних коштів.

Зі свого боку прем'єр Азаров зазначив, що закон про освіту має знайти розуміння у студентському та викладацькому середовищі.

"Завдання уряду - провести реформу освіти таким чином, щоб підняти якість освіти, наблизити нашу систему освіти до кращих європейських зразків", - сказав Азаров.

"Безумовно, все це має бути економічно обґрунтованим та мати перспективу в економіці знань. А під час підготовки законопроекту необхідно знайти розуміння як в студентському середовищі, так і у викладацькому", - додав прем'єр.

Він попросив Табачника поставитися до цього питання надзвичайно серйозно.

Студентська громадськість протестує проти нововведень, що готуються Міносвіти. Вони, зокрема, заявляють, що планується скоротити держзамовлення у ВНЗ, а також ліквідувати їхню автономію. Крім того, невдовлення студентів викликають плани МОНу дозволити вишам самостійно визначати плату за навчання.

Зараз ви читаєте новину «Азаров наказав Табачнику порадитися зі студентами про реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі