середа, 20 жовтня 2010 12:34

Азаров наказав Лавриновичу розібратися з партіями, які не пускають на вибори

Азаров наказав Лавриновичу розібратися з партіями, які не пускають на вибори

Прем'єр Микола Азаров доручив Мін'юсту перевірити всі факти відмови осередкам політичних сил у реєстрації їхніх кандидатів на місцевих виборах.

Про це він заявив під час засідання уряду.

Азаров зазначив, що "окремі політичні сили виступають з критичними заявами про те, що партійним осередкам не надали документи про юридичне підтвердження їхнього статусу і відмовили у реєстрації".

При цьому він запевнив, що влада не втручається в ці справи.

"Це виключно юридичне питання. Влада не може у нього втручатися і вирішувати, відповідає цей факт закону, чи ні. У кожному випадку своє слово має сказати суд", - заявив глава уряду.

"Але, щоб виключити спекуляції з цього приводу, доручаю міністру юстиції невідкладно вивчити кожен такий випадок, прийняти обґрунтовані рішення і оприлюднити їх. Також треба поінформувати про ці рішення зацікавлені партійні осередки", - додав Азаров.

Він також доручив голові Податкової адміністрації та керівникам інших контролюючих органів узяти під свій контроль виконання постанови Верховної Ради про мораторій на перевірки ЗМІ на час виборчої кампанії.

Говорячи про місцеві вибори, керівник уряду зазначив, що вцілому кампанія проходить доволі спокійно.

"Всі необхідні кошти виділено, немає жодних проблем з фінансуванням визначених законом витрат на вибори. Також зроблено все для відповідного матеріально-технічного забезпечення виборчої кампанії і процесу голосування", - сказав він.

"Всі політичні сили мають рівні можливості донести свої погляди, програми до громадян через ЗМІ. Уряд не втручається у хід виборів", - додав прем'єр.

Раніше, кандидатам від низки партійних осередків опозиційних сил у різних регіонах було відмовлено у реєстрації.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Азаров наказав Лавриновичу розібратися з партіями, які не пускають на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі