пʼятниця, 04 березня 2011 16:25

Азаров і Янукович ведуть Україну до бензинової катастрофи - "Батьківщина"

Азаров і Янукович ведуть Україну до бензинової катастрофи - "Батьківщина"

Дії уряду Миколи Азарова призвели до "вакханалії" з цінами на бензин, що загрожує Україні "бензиновою катастрофою".

Про це сказано у заяві партії "Батьківщина".

У зв'язку з цим, партія наполягає на звільненні міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка.

"Він має нести відповідальність за цінову вакханалію на рівні зі своїми керівниками – Азаровим і Януковичем", - заявляє "Батьківщина".

"Вартість пального невпинно зростає від новорічних свят, а останніми днями дійшло до того, що ціни збільшуються вже по кілька разів на день", - йдеться у заяві партії.

Як зазначають у партії, соціологічні дослідження свідчать про те, що половина українців, які мають авто вже не здатні купувати бензин.

"Якщо так піде і далі, то лише 4% водіїв будуть їздити на власних авто", - зазначає "Батьківщина".

"Винним у своїй провальній соціально-економічній політиці влада призначила полковника Каддафі: мовляв, ціни на бензин зростають через події у Лівії. Списали б і на інопланетян, але насправді відповідальність за цінову вакханалію несуть Янукович та Азаров".

У партії нагадали, що Податковим кодексом передбачається зростання акцизів на паливо

"По-перше, у новому Податковому кодексі вони запровадили надмірні акцизи на бензин, збільшивши їх аж на 50 євро. По-друге, вони допустили зловживання та махінації на ринку паливно-мастильних матеріалів", - зазначається у заяві.

"Наближена до Партії регіонів компанія "Лівела" завозить нафтопродукти взагалі без мита. Інших імпортерів влада навпаки планує придушити надвисоким імпортним митом, щоб запровадити монополію українських олігархів на отримання надприбутків. Все це дестабілізує ринок та провокує подальше зростання цін", - додають соратники Юлії Тимошенко.

За їхніми словами, це – "одна з причин", чому фракція "БЮТ-Батьківщина" поставила підписи під вимогою відставки уряду Азарова.

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров визнав, що ціни на бензин неможливо знизити.

Зараз ви читаєте новину «Азаров і Янукович ведуть Україну до бензинової катастрофи - "Батьківщина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі