вівторок, 12 квітня 2011 17:26

Азаров хоче від Путіна "транзитних" гарантій

Азаров хоче від Путіна "транзитних" гарантій

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає за необхідне прискорити роботу по підготовці та узгодженню нової угоди про постачання газу до України.

Про це він сказав під час зустрічі з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним.

Азаров нагадав, що Україна виконує взяті на себе зобов'язання по транзиту газу до країн Європи.

"Разом з тим українська сторона хотіла б отримати тверді гарантії стосовно поставок на європейський ринок російського природного газу нашою газотранспортною системою", - наголосив він.

За словами прем'єра Україна має намір провести капітальну реконструкцію ГТС, щоб збільшити обсяги прокачки російського газу до Європи.

"Ми сподіваємося, що російські компанії будуть брати активну участь у модернізації нашої ГТС, яка передбачає заміну магістральних газопроводів та покращення технічних умов транспортування газу", - підкреслив голова уряду.

Прем'єр також наполягає на зниженні цін на газ для України.

"Як відомо, ціна газу, що поставляється в Україну відповідно до контрактів "Газпрому" і "Нафтогазу", не відображає ринкової вартості, яка сформувалася на Заході, і суттєво перевищує вартість альтернативних видів палива", - вважає український прем'єр.

"Наша головне бажання - вийти на економічно обгрунтовану і справедливу формулу ціни", - підкреслив Азаров.

Говорячи про створення спільного підприємства між "Газпромом" та "Нафтогазом України" Микола Азаров зазначив, що необхідно якомога швидше провести оцінку активів спільного підприємства.

"Ми зацікавлені в тому, щоб знайти оптимальний формат та найприйнятніші умови створення такого спільного підприємства", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче від Путіна "транзитних" гарантій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі