четвер, 14 квітня 2011 19:47

Азаров хоче будувати космодром у Бразилії

Азаров хоче будувати космодром у Бразилії

Україна і Бразилія можуть реалізувати спільний проект з будівництва космодрому до 2014 року, прогнозує прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"З Бразилією мова йде про реалізацію дуже великого проекту з будівництва дуже великого космодрому", - сказав він українським журналістам за підсумками зустрічі з президентом цієї країни Ділмою Руссеф в ході Боаоського азіатського форуму в Китаї у четвер, 14 квітня.

"Ми домовилися опрацювати цей проект до такої міри, щоб можна було в найкоротші терміни - буквально за 2-2,5 роки - такий проект реалізувати", - уточнив глава українського уряду.

За словами Азарова, Україна має намір брати участь як в проектуванні будівництва, роботах з його створення, так і наступному забезпеченні ракетоносіями.

Як уточнили в прес-службі українського прем'єра, сторони обговорюють можливість паритетного фінансування будівництва космодрому в Алькантарі. Космодром Алькантара розташований у північній частині Бразилії поблизу узбережжя Атлантичного океану. Функціонує з 1997 року. Призначений для запусків штучних супутників Землі. У майбутньому передбачається створення міжнародного комерційного космодрому.

Перший і поки що єдиний пуск ракети-носія з космодрому було здійснено 2 листопада 1997 року. У цей день стартувала бразильська ракета-носій із супутником SCD-2A. Пуск закінчився невдачею.

Нагадаємо, що два дні тому прем'єр РФ Володимир Путін запропонував спільне будівництво космодрому президентові України Віктору Януковичу.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче будувати космодром у Бразилії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі