Ексклюзиви
неділя, 15 серпня 2010 10:34

Азаров довгі роки мріяв експериментувати над Україною - експерт

Азаров довгі роки мріяв експериментувати над Україною - експерт

Політолог Віктор Небоженко вважає, що не можна порівнювати прем'єр-міністра України Миколу Азарова із екс-головую уряду Великої Британії Маргарет Тетчер.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Тетчер була дуже вольовою жінкою і піклувалась про інтереси не одного регіону, а всієї Великої Британії. Крім того, вона все робила публічно – не приховувала своїх дій, хоча і досить жорстких. Проблема Азарова в тому, що він є частиною рейтингу Януковича. Ким би себе не уявляв нинішній прем'єр – Путіним чи Медведєвим, чи Тетчер, насправді він – технічний політичний діяч. Тому його місце залежить від самопочуття і політики Януковича. Якщо той побачить, що дії Азарова б'ють по рейтингу, він його не пошкодує", - зазначив Небоженко.

Він наголосив, що особисто у Азарова немає проблеми рейтингу. "Як це було у Тетчер. Вона знала, що їй треба не тільки провести непопулярні реформи, а й виграти вибори. Азарову нічого цього не треба. Він – пенсіонер, спокійно експериментує над Україною, про що мріяв довгі роки", - наголосив експерт.

Політолог сумнівається, що Азаров буде проводити реформи. "Йому цього не треба. Він все життя хотів бути прем'єр-міністром, що і відбулося. Ми повинні заплатити за це гірку ціну. Але не більше", - додав Небоженко.

Нагадаємо, міністр економіки Василь Цушко, відповідаючи на питання, чи є у прем'єра Миколи Азарова шанс стати українським варіантом Тетчер, сказав: "Можливо. Якщо він буде йти на непопулярні заходи, і дійсно почнуться серйозні реформи".

Зараз ви читаєте новину «Азаров довгі роки мріяв експериментувати над Україною - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути