четвер, 29 березня 2007 13:40

Автори мультфільмів про Лукашенко просять притулку в Естонії (ФОТО)

 
Один із творців проекту "Мультклуб", що підготував серію мультфільмів про Александра Лукашенка, Андрій Обозов має намір просити політичного притулку в Естонії. Білоруський КК передбачає покарання за дії, "що паплюжать честь і гідність президента Білорусі" у вигляді позбавлення або обмеження волі на строк до 5 років.

Цього тижня тверська міліція затримала Обозова, знявши його з потягу "Москва-Таллін", оскільки білорус був оголошений у федеральний розшук за запитом із Мінська. Проте тверський суд ухвалив, що Обозов не може бути виданий Білорусі, оскільки в російському законодавстві відсутня відповідна стаття в Кримінальному кодексі.

Раніше білоруські ЗМІ повідомляли, що 28-річний Павло Морозов, інший творець серії мультфільмів, що висміюють президента Лукашенка, також прибув у Таллін, де попросив політичного притулку. Таке вирішив зробити білоруський опозиціонер після того, як білоруська влада висунула звинувачення в образі президента активістам молодіжної організації "Третій шлях", членами якої є і Морозов і Обозов, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Автори мультфільмів про Лукашенко просять притулку в Естонії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі