пʼятниця, 08 серпня 2008 17:00

Автономію Криму потрібно ліквідувати - Тягнибок

Автономію Криму потрібно ліквідувати - Тягнибок
Щоб виключити грузино-осетинський сценарій в Криму, необхідно дати вказівку СБУ розібратися з подвійним громадянством, а якщо подивитися глибше, то потрібно взагалі ліквідувати автономію Криму і спецстатус Севастополя.

Таку думку висловив голова Всеукраїнського об"єднання "Свобода" Олег Тягнибок, коментуючи грузино-осетинський конфлікт.

За його словами, в Україні така ситуація може повторитися, тільки її масштаби будуть значно більшими і небезпечнішими як для України, так і для всього світу, оскільки це може бути початком третьої світової війни.

Як зазначив Тягнибок, грузино-осетинський конфлікт показав, що якщо у України не буде сильних збройних сил, могутньої авіації, флоту, якщо Україна не матиме відповідної стратегії інформаційної, економічної та енергетичної безпеки, то вона фактично приречена.

"Нам потрібно зрозуміти, що ніхто нам ніколи не допоможе, якщо ми собі самі не допоможемо", - зазначив він.

Тягнибок також вважає, що Україна в першу чергу зацікавлена, щоб ця війна припинилася. "Волею не волею Україна втягнута в цей конфлікт як третя сторона. Вивівши свої військові кораблі з місць дислокації в Севастополі, Росія підставила під удар Україну", - підкреслив Тягнибок.

"Чого коштують заяви МЗС України про те, що Україна може не пустити російські кораблі назад до Севастополя, якщо потім відразу ж слідує відповідь, що ми не маємо технічної можливості не пустити? Так навіщо тоді заявляти, що ми не пустимо?", - додав він.

Голова ВО "Свобода" нагадав, що в Сімферополі активно працює російське консульство. "Як і скільки воно штампує паспортів, тільки їм відомо", - сказав він, повідомляє ІнтерМедіа Консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Автономію Криму потрібно ліквідувати - Тягнибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі