субота, 05 квітня 2014 22:20

Автомайдан навідався до маєтків Тігіпка та Кінаха

Активісти Автомайдану провели пікети біля маєтків Сергія Тігіпка й Анатолія Кінаха.

Про це повідомив активіст руху Віталій Уманець, пише "Українська правда".

Учасники акції вимагали від народних депутатів підтримати законопроект №4378-1 "Про відновлення довіри до судової системи України"".
 
"У законопроекті ми пропонуємо звільнити усе керівництво судової системи, усіх голів судів, усіх заступників голів. І перевірити чи не порушили присягу ті судді, які під час Майдану забирали права, забирали свободу, давали санкції на прослуховування і забороняли мирні зібрання, ставлячи таким чином Майдан поза законом", – розповів голова Люстраційного комітету Єгор Соболєв.
 
Спершу автомайданівці поїхали у село Нові Безрадичі, де мешкає регіонал Сергій Тігіпко. Власник маєтку до активістів не вийшов, натомість листки з вимогами передали охороні, яка повідомила, що Тігіпка немає вдома і що "він зараз працює".

 
 
 
 
Після цього колона з півсотні автомобілів рушила до Конча-Заспи, де, за інформацією активістів, розташований будинок Анатолія Кінаха. Тут господаря учасники акції теж не дочекались.
 
 
 
 
 
"Сьогодні ми приїхали до цих двох людей, щоб попередити їх, що у другому читанні вони повинні проголосувати за закон "Про відновлення довіри до суддівської системи України". Такі депутати як Ківалов, Тігіпко, "група Кінаха", вони не голосували за цей закон у першому читанні. Однією з вимог Майдану була повна люстрація. І люстрація повинна початися з суддів, як із найбільш корумпованої гілки влади", – заявив активіст Автомайдану Сергій Коба.
 
Голосування за законопроект у другому читанні відбудеться вже наступного сесійного тижня.

Пізніше стала відома реакція Сергія Тігіпка на візит автомайданівців.

"Сьогодні до мене приїжджав Автомайдан, залишив такий папірець. Нажаль, мене не було вдома. Але якщо б і був - до будинку не впустив. Залякувати мою родини не дозволю. Хочете розмовляти - приходьте до приймальні, все обговоримо", - написав політик у Фейсбуці.
Зараз ви читаєте новину «Автомайдан навідався до маєтків Тігіпка та Кінаха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі