середа, 23 січня 2013 21:11

Яворівський свій "мовний" законопроект обговорить з народом

Яворівський свій "мовний" законопроект обговорить з народом
Володимир Яворівський Фото: obozrevatel.com

Законопроект "Про функціонування української мови як державної та порядок застосування інших мов в Україні" сьогодні має невеликі шанси бути прийнятим Верховною радою. Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив один з його авторів, народний депутат Володимир Яворівський.

"Які шанси? Сьогодні вони невеликі. Однак, сьогодні Верховна Рада – це великий знак питання і для мене. І розподіл політичних сил буде дуже рухомим, часто будуть ситуативні голосування. Якоїсь більшості певної немає. Якщо ми доб'ємося персонального голосування, то це полегшить життя тієї самої опозиції і буде відповідність до Конституції. Тому самі розумієте, що дуже часто там голосів бракуватиме. Хто з бізнесменів покине свої мільйони, і піде заробляти у Верховній Раді 7 тисяч гривень з надбавками? Вони навіть не знають, яка заробітна плата, її отримують їхні водії. Тому ситуація буде складна. Не можна однозначно відповісти. Якщо ми проведемо добру підготовку, і буде підготовлене суспільство, і у суспільство вживеться цей законопроект, я думаю, що шанси можуть появитися. І сама ситуація в Україні буде мінятися. Як тільки появляться шанси, і ми зрозуміємо, що він може пройти, появиться вірогідність, ми будемо вносити його на перше читання", - зазначив депутат.

Яворівський наголосив, що поспішати вносити на перше читання депутати не будуть.

"Ми не будемо квапитися. Ми будемо якомога довше обговорювати цей законопроект. Суспільство повинне звикнути. Треба багато чого розтлумачувати. Перед тим, як вносити його на перше читання, потрібно, щоб він пройшов серйозне обговорення. Його провести в українських вузах – тобто в таких середовищах, у яких може вживатися у суспільство думка про цей законопроект", - сказав народний депутат.

Нагадаємо, законопроект "Про функціонування української мови як державної та порядок застосування інших мов в Україні" був зареєстрований у Верховній Раді 10 січня. Його авторами також є Ірина Фаріон та Марія Матіос.

Зараз ви читаєте новину «Яворівський свій "мовний" законопроект обговорить з народом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі