четвер, 18 листопада 2010 11:22

Яворівський: "Саме середній клас створив перший Майдан"

Яворівський: "Саме середній клас створив перший Майдан"

В Україні можлива нова революція, бо на вулиці вийшов середній клас, який у 2004 році започаткував Майдан.

Про це Gazeta.ua сказав "бютівець" Володимир Яворівський, коментуючи багатотисячні протести підприємців проти прийняття Податкового кодексу.

"Я би не називав те, що зараз відбувається під стінами парламенту, Майданом-2. Проте я побачив, що народ не спить, що це не Росія, що це не летаргійний сон, - зазначив він. - Чую, як по радіо люди кажуть "треба, щоб земля горіла під ногами", "вони всі брешуть, все фальсифікують". Коли такі вислови звучать, то видно, що народ прокинувся".

За словами політика, зараз у людей передреволюційні настрої.

"Я походив на мітингу під парламентом, поспілкувався з людьми. Вони постійно вживають слово "революція". Я їм кажу: "Почекайте, може не революція! Може загальноукраїнський страйк?" А вони: "Ні! Таки революція". Був якось в селі на Кіровоградщині, спілкувався з одним фермером. Він мені сказав: "Випущу всіх свиней, які в мене є, виведу всі трактори, які в мене є, щоб перекрити центральну дорогу". Але ще потрібен час для справжньої революції", - наголосив нардеп.

Яворівський нагадав, що незабаром "в кожну хату зайдуть оригінальні листівки - комунальні платіжки з підвищеними цінами".

"Кожен зможе їх прочитати. Це буде ще однією краплею", - переконаний "бютівець".

Нардеп підкреслив, що "помаранчеву" революцію організував саме середній клас.

"Не треба забувати, що на вулиці вийшов середній клас. Саме він створив Майдан. Я б не сказав, що буде Майдан-2. Це буде якась інша форма. До того ж, не думаю, що київський Майдан владу злякає. Можуть стріляти, саджати до в'язниці. Проте коли виходить 40-50 тисяч людей, то тоді вже нічого не страшно. І вони підуть на владу", - додав Яворівський.

Як відомо, майже усіма обласними центрами України прокотилася хвиля мітингів підприємців, які виступають проти ухвалення Податкового кодексу. Найбільший протест проходить під стінами Верховної Ради у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Яворівський: "Саме середній клас створив перший Майдан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі