пʼятниця, 11 квітня 2014 18:15

Аварія на "Скочинського" сталася через порушення правил безпеки

Аварія на "Скочинського" сталася через порушення правил безпеки
Фото: zn.ua

Аварія на шахті "Скочинського" ​​сталася через поспіх і банальне порушення техніки безпеки.

Про це повідомив керівник Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, - повідомляє кореспондент Gazeta.ua

"Відбулася халатність. Шкода, що загинули люди, які могли не виконати вимоги проведення заходу. При підриві треба відвозити людей на певну відстань. Семеро людей загинуло, сем поранено. У зоні ураження опинилося 52 людини", - розповів Волинець.

Він зазначив, що це не одна така "багатостраждальна шахта" , де високе навантаження.

"Вугілля на шахті за відсотком сірки відповідає міжнародним стандартам. Він може йти на експорт. На цій шахті немає проблем зі збутом продукції і тому така висока інтенсивність роботи. Великі обсяги видобутку і поспіх - це і призводить до банального порушення техніки безпеки. Часто тими ж людьми які проводять підривання. За місцем розташування загиблих очевидно, що люди нехтували правилами безпеки. Один дає наряд, знаючи що робочий порушуватиме, другий йде на порушення, щоб заробити більше. Це - причина того, що такі випадки повторюються", - сказав експерт.

"Робочий розуміє: або ти нічого не заробиш, або заробиш зайву копійку, але доведеться порушувати техніку безпеки", - резюмував Волинець.

Відзначимо, що за правилами безпеки люди повинні знаходиться від вибухового пункту на 1 кілометр.

Зараз ви читаєте новину «Аварія на "Скочинського" сталася через порушення правил безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі