середа, 15 вересня 2021 10:32

Аваков назвав Арестовича мерзотником за заяви про АТО

Аваков назвав Арестовича мерзотником за заяви про АТО
Офіс президента закликали звільнити Арестовича за сказане.

Радник керівника Офіса президента, речник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович називав АТО "курортом для хлопчиків". Відео опублікував у Facebook колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

На відео Арестович розповідає: "Навколо АТО є величезний міф. Про те, що наші хлопці страждають, гинуть. АТО - це великий курорт такий для хлопчиків, піонертабір. Там свято непослуху. Вони вириваються від дружин, дітей, тещ, смажать м'ясо. У тебе стріляють, ти стріляєш, ти герой, тебе всі люблять, поважають. І не треба витирати шмарклі дітям і розбиратися з парканом, який похилився".

Аваков запропонував Офісу президента "послати цього персонажа якомога далі".

"Не підставляйте країну й президента. Фантазії Арестовича - від перейменування України на Русь-Україну або гидота про АТО й війну, яка вилізла сьогодні, як і багато інших перлів - це ж на вас, панове, лягає! Ці слова самозакоханого пустоцвіта побачать у кожній оселі учасника АТО. І шкода, якщо побачать удома в загиблих бійців. Мерзотник, зі сміхом розповідає про загибель на війні наших воїнів. Люди дадуть цьому оцінку.

А ось чи може такий персонаж представляти Україну в різних офісах і організаціях - питання не до громадськості. Упевнений, що реакція керівників країни після перегляду цього ролика буде негайною", - заявив колишній міністр внутрішніх справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після Арестовича тему "регіоналів" про російську мову розкручує Гордон

У відповідь Арестович написав у Facebook, що відео - чотирирічної давнини.

"Тоді я тільки повернувся із чергової поїздки в АТО. І був злегка розлючений тим, що нас постійно намагаються змусити плакати. Я вважав і вважаю, що на такі спроби потрібно відповідати весело, саме так і можна виграти в інформаційній війні", - заявив радник керівника ОП.

У липні цього року Арестович називав українське законодавство про мову "репресивним" і заявляв про надання російській мові статусу регіональної.

Також радник керівника ОП заявляв, що змінив би назву держави на "Русь-Україна", пропонував називати українську мову "руською".

Зараз ви читаєте новину «Аваков назвав Арестовича мерзотником за заяви про АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі