пʼятниця, 04 квітня 2014 18:26

Аваков хоче карати тих, хто голосує за гречку

Аваков хоче карати тих, хто голосує за гречку
Фото: ipress.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков разом з групою фахівців ініціює прийнятя Закону України про внесення змін до Кримінального Кодексу, щодо посилення відповідальності усіх сторін виборчого процесу.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

За словами Авакова, новий законопроект передбачає посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян. Йдеться про покарання за підкуп виборців, підтасування результатів волевиявлення, підробку виборчої документації та інших правопорушень виборчого процесу.

"Ще одна новація для українського законодавства - ввести кримінальну відповідальність для виборців, які погоджуються прийняти кошти та інші матеріальні блага в обмін на голосування за того чи іншого кандидата чи політичну силу", - повідомив Аваков.

Зокрема, він пропонує запровадити норму, якщо виборець погодиться віддати свій голос в обмін на грошові чи матеріальні вигоди він повинен нести відповідальність. Це може бути штраф у розмірі від 1700 до 5400 гривень чи виправні роботи на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк.

Якщо на гарячому спіймають осіб, які пропонують виборцю прийняти "угоду", то вони можуть бути ув'язненими на строк від 5 до 7 років.

"Маю намір звернутись до в.о. президента України, Кабміну з пропозицією внести відповідний Законопроект до повістки дня найближчого засідання Верховної Ради для його негайного та позачергового обговорення", - заявив Аваков.

Зараз ви читаєте новину «Аваков хоче карати тих, хто голосує за гречку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі