четвер, 28 квітня 2011 19:26

Аудитори підтвердили, що Тимошенко не витрачала кіотські гроші

Аудитори підтвердили, що Тимошенко не витрачала кіотські гроші

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко стверджує, що кіотські гроші, отримані Україною, ніколи не витрачалися нецільовим чином.

Це також було підтверджено аудиторською компанією на замовлення уряду Азарова

Однак, на її думку, кримінальну справу складено з розрахунку на те, що в судах її читати не будуть, а винесуть вирок, написаний на Банковій.

"Висновок компанії міститься в матеріалах кримінальної справи, з якими я зараз знайомлюся. Аудит чітко говорить про те, що гроші ніколи не списувалися зі спецрахунку", - заявила політик в інтерв'ю "Фокусу".

На думку Тимошенко, в суді висновок аудиторів навряд чи стане в нагоді: "Влада розраховує, що в судах спрау читати ніхто не буде".

"Просто зачитають рішення суду, надруковане в адміністрації президента. Тому нікого не цікавить об'єктивний висновок аудиторів", - уточнила екс-прем'єр.

При цьому Тимошенко стверджує, що не витрачала кіотські гроші на пенсії, а тільки теоретично допускала таку можливість.

"Я говорила про те, що якщо б мені довелося витратити ці гроші на пенсії, я б це зробила...Але я і пенсії виплатила, і кіотські гроші при цьому не чіпала. Справа просто сфальсифікована", - підсумувала екс-прем'єр.

Нагадаємо. що в квітні поточного року Генпрокуратура порушила проти лідера "Батьківщини", екс-прем'єра Тимошенко третє за рахунком кримінальну справу щодо "газових контрактів" 2009 року. Справу порушено за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади та службових повноважень). Встановлено, що Юлія Тимошенко, перевищуючи свої службові повноваження при укладанні газових контрактів в 2009 році з РФ, заподіяла державі збитки на суму понад 1,5 млрд грн

Зараз ви читаєте новину «Аудитори підтвердили, що Тимошенко не витрачала кіотські гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі