четвер, 05 квітня 2018 14:01

АТО завершиться у травні

АТО завершиться у травні
АТО завершать у травні. Фото: Reuters

Антитерористична операція завершиться у травні цього року.

Про це президент Петро Порошенко заявив під час спілкування із журналістами.

"Дата закінчення АТО буде в травні.

Ми переходимо до іншого формату оборони країни. Відповідно до закону про реінтеграцію Донбасу. Запроваджуємо нові, більш ефективні заходи із застосуванням Збройних сил, розширенням наших оборонних спроможностей", - заявив він.

"Бачимо різке зростання рівня загрози на сході держави. І порох треба тримати сухим", - продовжив Порошенко.

Режим АТО координувався через СБУ. Зараз його переведуть до керівництва ЗСУ, нагадав президент.

"Мною призначений генерал-лейтенант Наєв (Сергій Наєв - новий командуючий операцією Об'єднаних сил на Донбасі. - Gazeta.ua), дуже досвідчений військовий, рішучий, із бойовим досвідом. І формат АТО буде переведений під військовий формат під його керівництвом", - заявив глава держави.

"Коли буде мир? Коли закінчиться війна? Це питання складніше. Війна закінчиться нашою перемогою. Не тільки тому, що маємо найкращі Збройні сили, боронимо рідну землю, українці зруйнували всі сценарії Путіна про "Новоросію", "Малоросію", розколу держави і все таке інше. А, в тому числі, тому що з нами правда", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нащадки "регіоналів" оскаржують закон про Росію-агресора

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі. Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «АТО завершиться у травні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі