субота, 14 червня 2008 13:49

Арсеній Яценюк пропонує скоротити кількість вищих навчальних закладів в Україні

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк пропонує скоротити кількість вищих навчальних закладів в Україні. Про це він заявив під час відвідин Національного університету "Острожська академія" (м. Острог Рівненської області), де презентував своє бачення майбутнього реформування вітчизняної освіти.

Яценюк вважає, що тисяча ВНЗ, які діють сьогодні, - "забагато". "Щоб скоротити їх кількість, можна піти двома шляхами - статистичним, тобто впровадити нову хвилю атестації, але цей шлях є порочним. Інший прагматичніший - формування переліку ВНЗ, які найпривабливіші для працедавців, для людей, які потребують мудрих дітей, - сказав Голова Верховної Ради України. - Це буде кращий шлях, коли ми відсіємо сміття, яке є в системі освіти".

На переконання А.Яценюка, Україна потребує формування і становлення могутньої освіти.

Кажучи в цьому контексті про фінансування українських ВНЗ, він відзначив, що тепер об"єм фінансування державного замовлення досягає 10 млрд грн. "Коли говорять, що грошей немає, - гроші є, їх потрібно менше красти і ефективніше використовувати, тоді буде порядок", - підкреслив Яценюк.

Також спікер закликав студентів не залишатися байдужими до тих політичних процесів, які відбуваються в Україні: "Мій заклик - щоб політичний процес не пройшов повз вас. І ви, як нова генерація, повинні бути готові, зокрема, в майбутньому, змінити і мене, привнести нові ідеї для України. Ідеї нічого не коштують без людини, яка здатна привнести їх в суспільство".

Також він презентував професорсько-викладацькому складу і студентам свою книгу "Банківська таємниця часів Помаранчевої революції", повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Арсеній Яценюк пропонує скоротити кількість вищих навчальних закладів в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі