пʼятниця, 28 березня 2014 16:09

Архів Пшонки: влада боялась, що Майдан протримається до серпня
7

ЗМІ розсекречують архіви колишнього Генпрокурора Віктора Пшонки.

Про подробиці викладеного в двох записках, що охороняються "Правим сектором" у будинку Пшонки, повідомляє "Українська правда"

Видання демонструє дві аналітичні записки, в яких йде мова про дії різних органів влади на нещодавні події і пропонується варіант пошуку винних у масових акціях протесту.

На останній сторінці доповіді наводяться ризики від продовження Майдану.

Втім, треба віддати належне аналітикам Генпрокуратури. Ще спочатку грудня, коли Майдан ще не встиг розвернутися, Пшонка та його оточення справедливо вважали, що центр міста може перетворитися на суцільне наметове містечко.

Зараз це може здатися смішним, але в Генеральній прокуратурі найбільше боялися, що Майдан стане плацдармом для річниці вшанування Тараса Шевченка.

Також в Генпрокуратурі вірили, що Віктор Янукович все ще має намір рухатися в бік Європи. У записці зазначено, що Майдан може простояти до березня, червня або навіть серпень 2014 - дати можливого підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

У свою чергу, у другій записці автор вказує, що кримінальна справа щодо Попова, Сівковича та Коряка (мабуть йдеться все про ті ж події 29-30 листопада 2013 року) вельми добре вплинула на імідж президента. Януковича перестали згадувати в пресі у зв'язку з розгоном Майдану, а весь негатив перейшов на згаданих чиновників.

Зараз ви читаєте новину «Архів Пшонки: влада боялась, що Майдан протримається до серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі