понеділок, 24 грудня 2012 11:26

Арбузов отримав посаду для стажування — скоро він стане прем'єром — Фесенко

Арбузов отримав посаду для стажування — скоро він стане прем'єром — Фесенко
Фото: obozrevatel.com

Структура призначення заступників прем'єр-міністра Віктором Януковичем свідчить про збереження балансу сил в оточенні президента.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Володимир Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович ліквідував Податкову і Митну служби України, створивши ряд нових міністерств

"Призначення Сергія Арбузова першим віце-прем'єром означає, що скоро в нас з'явиться новий прем'єр-міністр. Нинішнє призначення — лише стажування, спрямоване на те, щоб він отримав необхідний досвід роботи в уряді. Бо це досвід ручоного керівництва економікою, соціальною сферою. Це суттєво інший менеджмент ніж, те, що було в Нацбанку. Плюс — це досвід політичної роботи. Це новий крок посилення впливу Сім'ї", - пояснив політолог.

"З іншого боку, структура віце-прем'єрів і прізвища свідчать про те, що є три стовпи режиму, наголосив експерт. - Перший стовп, Сім'я, та два інші стовпи -інші бізнес-політичні групи: група Ахметова в обличчі Вілкула та група Фірташа в обличчі Бойка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович призначив новий склад Кабінету Міністрів - знайшлося місце для Королевської

На думку Фесенка, ми побачимо адміністративну реформу.

"Міні-адміністративну реформу, міні-урядову реформу, реорганізацію функцій і структури центральних органів виконавчої влади. Така розстановка — реорганізація і збереження балансу сил. Сім'я знову таки посилюється, але два інші стовпи зберігають свій вплив", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балога розповів, чому вирішив піти з уряду

Відповідаючи на питання про те, чому президент так довго не призначав новий уряд, політолог зазначив: "Наскільки я чув, до останнього часу відбувалися узгодження не тільки конкретних кандидатур, а саме цього балансу інтересів. Крім того, відбувалися узгодження по кандидатурам, було багато нюансів".

Зараз ви читаєте новину «Арбузов отримав посаду для стажування — скоро він стане прем'єром — Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі