середа, 07 липня 2021 14:11

Арахамія хоче перейняти досвід китайських комуністів

Арахамія хоче перейняти досвід китайських комуністів
Партія Зеленського хоче перейняти досвід комуністів в економіці. Фото: Ян Доброносов, telegraf.com.ua

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що його партія вважає Китайську Народну Республіку важливим стратегічним партнером і хоче перейняти досвід Комуністичної партії Китаю в управління економікою. Про це він заявив в інтерв'ю китайським ЗМІ, пише LB.ua.

Видання "Сіньхуа" повідомило, що Арахамія привітав керівництво КПК і всіх китайців зі 100-річчям створення компартії.

"Голова політради "Слуги народу" підкреслив, що принципи правлячих партій України й Китаю у багатьох речах збігаються, оскільки їхнім девізом є служіння народу. Арахамія високо оцінив той факт, що попри величезну територію Китаю, КПК представлена в кожному населеному пункті країни – від невеликих сіл до великих міст. Цей досвід неодмінно варто переймати, вважає глава політради "Слуга народу", – повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського порівняли з Брежнєвим

Китайська державна агенція новин також зазначила, що Арахамія рік тому прочитав російською мовою книгу "Сі Цзіньпін про державне управління", яка "справила на нього сильне враження", тому він вирішив сприяти появі українськомовного накладу книги.

У червні американське агентство Associated Press повідомило, що Китай тиснув на Україну, щоб відмовилася від підтримки заклику до більш пильного контролю за правами людини в західному китайському регіоні Синьцзян. Китай погрожував затримати вакцини проти коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Арахамія хоче перейняти досвід китайських комуністів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі