четвер, 13 вересня 2007 09:52

Японський прем"єр, який оголосив про свою відставку, потрапив до лікарні

 Прем"єр-міністр Японії Сіндзо Абе, який вчора оголосив про намір піти у відставку, у четвер, 13 вересня, був госпіталізований, повідомляє агентство Кіодо цусін.

Точна причина поки що не відома. Як повідомив сьогодні, 12 вересня, журналістам генеральний секретар кабінету міністрів Каору Іосано, захворювання "досягло піку", і лікарі вирішили обстежувати Абе у лікарні, де є необхідне устаткування.

Телеканал NHK з посиланням на джерела, близькі до уряду, передав, що останнім часом Абе харчувався рисовою кашею і лікарі ставили йому крапельницю.

В середу вранці, 12 вересня, Абе прибув в одну з токійських лікарень, де лікарі, обстеживши його, сказали про необхідність госпіталізації.

Напередодні Іосано висловив думку, що здоров"я прем"єра, яке погіршало останнім часом, стало однією з причин його уходу з поста глави уряду. За його словами, Абе погіршало після візиту його в  Азію наприкінці серпня. Японські ЗМІ з посиланням на джерела в оточенні прем"єра повідомляють, що після повернення з поїздки його щодня оглядали лікарі у токійській резиденції.

Іосано відзначив, що мова про необхідність призначення виконуючого обов"язки прем"єра у зв"язку із станом здоров"я Абе поки не йде, проте агентство Кіодо цусін повідомляє, що, якщо все ж ця необхідність виникне, то функції Абе до вибору нового глави уряду виконуватиме Іосано.

Сам Абе у середу, відповідаючи на питання журналістів, сказав: "Зі мною все гаразд, просто я трохи простудився".

Керівництво правлячої Ліберально-демократичної партії Японії (ЛДП) після оголошення Абе, який очолював партію,  про рішення піти з свого поста оголосило про намір провести вибори нового лідера 19 вересня. Зазвичай глава правлячої партії займає прем"єрське крісло, тому фактично це будуть вибори нового глави уряду.

Найімовірнішого наступника Абе японські ЗМІ називають генсека ЛДП Таро Асо, який у минулому уряді був  міністром закордонних справ.

Сіндзо Абе в середу оголосив, що має намір залишити свій пост, пояснивши це неможливістю добитися компромісу з головною опозиційною Демократичною партією у питанні продовження терміну спеціального закону про протидію тероризму.

На підставі цього закону японські заправники з 2001 року знаходяться в Індійському океані і забезпечують паливом кораблі коаліції, що беруть участь у миротворчій операції в Афганістані.

Крім того, Абе визнав існування складнощів з реалізацією задуманих ним реформ, не дивлячись на вересневі перестановки у кабінеті міністрів, через низьку підтримку населення.

За матеріалами РІА Новости

Зараз ви читаєте новину «Японський прем"єр, який оголосив про свою відставку, потрапив до лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі