вівторок, 08 лютого 2022 10:36

Японський парламент підтримав Україну на тлі російської загрози

Японський парламент підтримав Україну на тлі російської загрози
Нижня палата парламенту Японії ухвалила у вівторок резолюцію на підтримку України. Фото: Reuters

Японія 8 лютого ухвалила резолюцію, у якій висловила підтримку Україні.

Токіо серйозно занепокоєний і завжди солідарний з українським народом, ідеться в документі нижньої палати парламенту, передає Kyodo News.

"Депутати закликають уряд використовувати всі дипломатичні ресурси, щоб зробити все для зменшення напруженості в Україні та якнайшвидше встановити мир. Будь-яка зміна статус-кво за допомогою сили є неприйнятною", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві країни закликали своїх громадян не їхати в Україну

Парламентарі також закликають зацікавлені країни якнайшвидше відновити стабільність за допомогою дипломатії. У резолюції підкреслили позицію Японії щодо послідовної підтримки суверенітету й територіальної цілісності України.

Резолюцію ухвалили на тлі ескалації напруженості між західними країнами та Росією, яка зібрала близько 100 тис. військових на кордоні України, а 2014 року окупувала український Крим.

Сполучені Штати Америки закликали Японію розглянути питання щодо запровадження економічних санкцій проти Росії, якщо вона вторгнеться в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Японський парламент підтримав Україну на тлі російської загрози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі