пʼятниця, 06 квітня 2007 10:59

Японія подовжила економічну блокаду КНДР на півроку

Уряд Японії подовжить ще на півроку термін дії його односторонніх санкцій проти КНДР, які, зокрема, передбачають повну заборону на імпорт її товарів. Як повідомило джерело в уряді, офіційну постанову з цього питання приймуть на засіданні кабінету 10 квітня.

Після проведених Пхеньяном масованих ракетних випробувань у липні минулого року японський уряд закрив свої порти для заходів північнокорейського порома "Мангенбон", який був єдиним відносно регулярним засобом прямого сполучення між двома країнами. Також припинили видачу віз представникам влади КНДР, що фактично означало заборону на в"їзд до Японії для всіх громадян цієї держави.

Санкції підсилили після першого ядерного випробування КНДР у жовтні минулого року. Токіо на півроку закрив свої порти для всіх суден із цієї країни, у тому числі риболовецьких. Також заборонили ввезення будь-яких товарів із півночі Кореї. Термін дії цих заходів закінчується 13 квітня.

Крім односторонніх санкцій Токіо також активно виконує рішення Ради Безпеки ООН про заходи відносно Пхеньяну, введені після проведеного їм ядерного випробування. Вони передбачають заборону на передачу КНДР наступальних озброєнь і будь-яких матеріалів, які можуть бути використані в ракетно-ядерних програмах. Уводяться обмеження на фінансові відносини з Пхеньяном і постачання йому т.з. "предметів розкоші", до числа яких Японія включила, наприклад, багато електротоварів, парфуми, спиртні напої, високоякісне м"ясо і рибу, передає Газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «Японія подовжила економічну блокаду КНДР на півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі