понеділок, 12 грудня 2011 09:59

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Януковичу живою Тимошенко не потрібна - Власенко

Януковичу живою Тимошенко не потрібна - Власенко

Юлія Тимошенко боїться за своє життя, вважаючи, що влада Віктора Януковича робить усе, щоб вона померла від хвороб.

Про це заявив її захисник Сергій Власенко в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", пише "Українська правда".

"Юлія Володимирівна боїться за своє життя. Вона чудово розуміє: Віктору Януковичу живою вона не потрібна. Ні на волі, ні у в'язниці", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко можуть поволочити до суду силою - Власенко

"Відповідно, є висока доля ймовірності, і я в цьому переконаний, що влада робить усе не для того, щоб убити її, а для того, щоб вона померла сама", - заявив Власенко.

За словами адвоката, "зараз у СІЗО не намагаються її (Тимошенко) вилікувати, а роблять так, щоб не боліло".

"Ми не виключаємо, що в її відношенні можуть бути застосовані дії, у результаті яких вона помре. Поки все виглядає таким чином, що в якийсь момент вийде президент Янукович з осяяним радістю обличчям і скаже: "Я дуже шкодую, але вона померла", - заявив Власенко.

Він зазначив, що в Тимошенко "діагностовано проблеми зі спиною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карпачова побачила, що стан здоров'я Тимошенко погіршився

"Розголошувати діагноз я не уповноважений. Можу лише сказати, що ця хвороба супроводжується постійним больовим синдромом. Знаєте, після арешту Тимошенко в мене були неврологічні проблеми зі спиною, тому я приблизно розумію, що таке больовий шок і як із цим жити два тижні. Вона в такому стані перебуває більше місяця", - наголосив адвокат.

Власенко нагадав, що "з 5 по 23 листопада вона фактично не вставала".

"Її один раз майже на руках перенесли на зустріч зі мною, як із її захисником, і після цього випадку всі інші зустрічі проходили в неї в камері", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко арештували "на все життя" - Власенко

"23 листопада було проведено знамените "ранкове обстеження" Тимошенко, коли о 5 годині ранку її вивезли в невідому їй лікарню. З того дня вона продовжує лежати в ліжку, не встаючи", - нагадав адвокат.

"Я не бачу прогресу в стані її здоров'я. Регрес – факт підтверджений. Із кожним днем їй стає гірше, і, підкреслю, вона не отримує жодного лікування, крім знеболювальних препаратів", - заявив Власенко.

За його словами, у Тимошенко "знову почали з'являтися підшкірні крововиливи, природу яких ніхто, включаючи лікарів медсанчастини СІЗО, не може зрозуміти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко знову обстежать професори нейрохірургії

"Лікарі Державної пенітенціарної служби вважають, що це, можливо, побічна реакція на знеболювальне, тому скоротили його використання – за останній тиждень їй давали знеболювальне лише двічі", - сказав Власенко.

Захисник також пообіцяв передати виданню копії меддовідок, виданих Пенітенціарною службою. "У них чітко зазначено, що, по-перше, Тимошенко прописаний винятково постільний режим, а по-друге – що стан її здоров'я від обстеження до обстеження погіршується", - уточнив Власенко.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу живою Тимошенко не потрібна - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі